Mijn carrière 

Opgegroeid in een gezin met vijf oudere broers had ik als klein meisje de droom om zakenvrouw en lerares te worden en in zekere zin ben ik dat nu allebei. Door diverse studies heb ik veel kennis opgedaan die ik zo veel mogelijk met anderen deel, maar ik heb ook belangrijke levenslessen geleerd en dierbare vrienden mogen ontmoeten.

Na diverse loondienstverbanden startte ik mijn eigen bureau voor ondernemerschapsontwikkeling in 2005. Allereerst was ik actief als ondernemerscoach voor startende ondernemers, maar gaandeweg de jaren ben ik me gaan specialiseren als programmamanager ondernemerschap. In de afgelopen jaren zijn er boeken en columns van mijn hand verschenen die niet alleen gaan over succesvol ondernemerschap, maar ook over bijvoorbeeld bedrijfsfalen. Naast het schrijven heb ik lezingen en workshops verzorgd en ben ik altijd nieuwsgierig geweest naar de meer psychologische kant van ondernemerschap. Zeker door mijn boek ‘Het Ondernemersgen’ ben ik de zoektocht naar wetenschappelijke artikelen begonnen en verbond ik die kennis met de ervaringen van ondernemers. Op die manier kwam het idee op om te gaan promoveren op geluk en succes bij ondernemers. Een van de hoogtepunten uit mijn werkzame leven is dan ook de benoeming tot Doctor op 25 juni 2015 en amper een maand later de benoeming tot Honorair Hoogleraar Ondernemerschapsontwikkeling.

Mijn kennis nam over de jaren heen toe en die bleef ik delen met ondernemers, netwerken en de media. Mijn zichtbaarheid groeide waardoor ik steeds meer werd gezien. Voor het jaar 2013 werd ik benoemd tot Vrouwenvertegenwoordiger in de Koninkrijksdelegatie naar de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Op het thema ‘vrouwelijk ondernemerschap’ mocht ik eind dat jaar de regeringsleiders van de wereld toespreken. De voordracht van mijn statement (vanaf tijd 2:14:13) kun je hier (http://webtv.un.org/meetings-events/watch/third-committee-11th-meeting-68th-general-assembly/2743621610001).  Wil je een verkorte versie dan klik je hier (https://www.youtube.com/watch?v=b-wClEZAWC4) voor de opname van Studio040.

Deze positie bracht een persoonlijke missie aan het licht, namelijk het begeleiden van kwetsbare mannen en vrouwen bij het opzetten van een nieuw bedrijf en daarmee het begin van een nieuw leven. Dit intitiatief is ondergebracht bij Krachtbedrijf.

Ik ga verder met het stimuleren van ondernemerschap, omdat we ondernemers nodig hebben voor sociaal maatschappelijke en economische vooruitgang. Mijn aandacht in de komende jaren zal in het bijzonder uitgaan naar ontwikkeling van ondernemerschap voor kwetsbare groepen, maar ook het opzetten van een instituut voor psychologie van ondernemerschap.

Awards en nominaties

 • Topvrouw FRITS Magazine (2015)
 • Nederlandse Finale Europese Awards voor Ondernemerschapsbevordering (2015)
 • You Go Girl Award (nominatie; 2015)
 • Zilveren Tulip (2014)
 • Vriendschapspenning van de Stad Eindhoven (2014)
 • Kleurrijke Lijst Top 100 (2014)
 • Joke Smit Aanmoedigingsprijs (2013)
 • ZZP Ondernemer van het Jaar (nominatie; 2012)
 • Ondernemersboek van het Jaar (nominatie; 2011)
 • Duurzame Ondernemer van het Jaar (brons; 2011)

CV

 • Benoeming tot Honorair Hoogleraar Ondernemerschapsontwikkeling
 • Doctoraat Psychologie van Ondernemerschap
 • 2005 start als ondernemer
 • 10 jaar werkzaam in MKB
 • School voor Coaching
 • Master Management en Organisatiewetenschappen
 • NIMA-C
 • Bachelor HEAO commerciële economie
 • Atheneum
Voor meer informatie kun je mijn LinkedIn profiel bekijken

Nevenfuncties

Lid Comité van Toezicht OP-Zuid
Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling

 

OP-Zuid

 

 

 

 

De kerndoelstelling van het OP-Zuid programma is het versterken van Zuid-Nederland als toptechnologische regio. Zuid-Nederland wil dit realiseren door de reeds aanwezige sterke vermogens verder te ontwikkelen en zich als kenniseconomie te profileren.

 

Lid Adviescommissie European Women’s Lobby

WE

 

 

 

 

 

 

Het verstrekken van advies en expertise aan het projectteam van het WEstart project. Het project is gericht op het in kaart brengen van vrouwelijk sociaal ondernemerschap in Europa.

 

 

Lid Raad van Advies

TIAS-logo-Standaard-Rood-Zwart-RGB

TIAS is de business school van de Tilburg University en de Technische Universiteit Eindhoven en positioneert zich als de business school die de uitdagingen van de zakelijke wereld en de maatschappij begrijpt en in het bijzonder de onderlinge verbinding.

 

Lid Investeringscommissie Groen Ontwikkelfonds Brabant

Logo GOB 300 dpi

Het Groen Ontwikkelfonds Brabant (GOB) werd door de provincie in het leven geroepen. Projecten op het gebied van natuurontwikkeling en ecologie kunnen een beroep doen op de gelden die het fonds beheert.

 

Share This