Op 25 juni jl. was het zo ver… Na ruim vier jaar onderzoek ben ik gepromoveerd tot Doctor. De openbare verdediging begon met een lekenpraatje voor de vele aanwezigen die uit alle hoeken van het land kwamen. In deze korte voordracht wilde ik vooral de bijzondere reis van mijn promotie met de aanwezige delen met een reflectie op de onderzoeksresultaten.

Na dit praatje kwam het ‘cortege’ van promotoren en commissieleden de aula van Tilburg University binnen waarmee de verdediging begon. Bij de eerste vraag waren de zenuwen nog voelbaar aanwezig, maar toen bleek dat de verdediging meer de vorm had van een gedachtenwisseling met mijn ‘hooggeleerde opponenten’, werd ik uitgedaagd en begon ik te genieten van deze bijzondere en traditionele ceremonie. De laatste woorden van mijn promotor Marc van Veldhoven na het uitreiken van de ‘bul’ waren ontroerend mooi, evenals alle prachtige felicitaties van de aanwezigen. Mocht je het proefschrift willen lezen dan is deze te downloaden via de volgende link:
https://pure.uvt.nl/portal/files/7069763/Dijkhuizen_Entrepreneurship_25_06_2015.pdf

Midden in de flow van de promotie is de volgende stap ook al een feit…. Per 1 augustus ben ik benoemd tot Honorair Hoogleraar Ondernemerschapsontwikkeling! De positie is bij Maastricht School of Management voor een periode van drie jaar. Ik zal er gastcolleges geven, onderzoek doen en consultancy opdrachten vervullen voor circa twee dagen per week. Deze prachtige positie maakt het mogelijk mijn expertise verder uit te breiden en te delen over de gehele wereld.

Share This