Benoeming tot Doctor én Prof!

Op 25 juni jl. was het zo ver… Na ruim vier jaar onderzoek ben ik gepromoveerd tot Doctor. De openbare verdediging begon met een lekenpraatje voor de vele aanwezigen die uit alle hoeken van het land kwamen. In deze korte voordracht wilde ik vooral de bijzondere reis van mijn promotie met de aanwezige delen met een reflectie op de onderzoeksresultaten.

(meer…)

Topvrouw 2015

Op 15 juni jl. ontving ik de FRITS Award, de prijs voor de Topvrouw uit de regio Eindhoven. Aldus de jury ben ik een “ondernemer met een groot hart. Doorzetter, eigenwijs en gepassioneerd. Vertaalt wetenschap naar begrijpelijke taal.”

(meer…)

Ondernemers uit Palestina

Op 22 oktober jl. waren twaalf vrouwelijke ondernemers uit Palestina op handelsmissie in Nederland. Twaalf sterke vrouwen die ondanks de oorlog en bijbehorende economische en maatschappelijke problemen in hun land, een bedrijf runnen. Dan heb je een enorme veerkracht en doorzettingsvermogen nodig…

De bedrijven waren zeer uiteenlopend van aard; van een evenementen- en vertaalbureau, naar een fabrikant van ‘organic soap’, een eigenaresse van een spa en een sieradenontwerpster. Net als de onderneemsters die ik ontmoette in Pakistan waren deze dames erg gericht op ‘fair trade’, gebruik van biologische materialen en in stand houden van traditie en ambacht. Hoewel ook hier de trend naar ambachtelijke arbeid en gebruik van organische materialen steeds zichtbaarder wordt, kunnen we veel van hen leren. Wat ze daarentegen in Palestina nodig hebben, is marketingkennis in brede zin van het woord, dus productmanagement maar ook kennis van marktonderzoek, verpakking, profilering, e.d. Daar kunnen mooie samenwerkingsverbanden uit voortkomen…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kleurrijke Top100

Lijst van invloedrijke en kleurrijke Nederlanders is uit!

De Kleurrijke Top 100 is uitgekomen, een lijst van invloedrijke en kleurrijke Nederlanders. Mensen die kleurrijk zijn, in de breedste zin van het woord. De Kleurrijke Lijst bedacht Raja Felgata in 2010 als antwoord op de Opzij Top 100 machtige vrouwen. Die jaarlijkse lijst was te kleurloos, te wit, dus kwam ze met een lijst talentvolle en kleurrijke mannen en vrouwen. Dit jaar sta ik voor het eerst in deze prachtige lijst met namen uit de politiek, sport, media, enzovoorts!!!

Dat voelt als een enorme eer tussen zo veel krachtige mensen…

http://kleurrijketop100.nl/hier-is-ie-dan-de-kleurrijke-to…/ 

Kijk ook eens in deze lijst en laat je inspireren…